Agustí Puig: Creant una pròpia cosmicitat
Centre Cultural Terrassa

About on 29 de November de 2018

From 29th November to 10th February, 2019

Centre Cultural Terrassa
Rambla d’Ègara 340
Terrassa

More information here

Creant una pròpia cosmicitat

La llum acarona l’interior de la vella estructura tèxtil. L’atmosfera serena desprèn el silenci d’un gest emancipador amb el qual pintor s’afronta al transitar d’un temps fugisser que el precipita amb contundència a l’abisme. Des d’aquest reialme de tenebres i indecisions, s’alça la poètica de l’instant amb la que el traç es revela determinant.

Determinació en la fluïdesa d’un gest atemporal amb el qual Agustí Puig esculpeix els signes que nodreixen el corpus creatiu de la seva obra.

Una producció que des dels inicis –des de les siluetes estetitzants de cossos femenins i objectes quotidians elaborats amb un traç lineal, fins als treballs més recents on tot sembla emergir del caros-, es proposa referenciar l’home i el seu context.

De manera subtil i amb la intel·ligència de qui ha comprès la dificultat de la condició humana, el pintor batalla totes i cada de les superfícies on es lliura al combat. La impugnació de les falses veritats en les quals s’empresona l’esperit i la rebel·lia davant la ceguesa de qui avantposa la individualitat al bategar incessant del cosmos, esdevenen matèria evocadora.

En la creació d’una cosmicitat pròpia reposa bona part del enigmes als quals s’afronta la nostra existència. Mantinguem la mirada atenta.

Natàlia Chocarro Bosom
Fundació Vila Casas